Yläkoululeiritys

Tanhuvaaran Urheiluopiston valmennuskeskus toteuttaa yhteistyössä Olympiakomitean, lajiliittojen ja seurojen kanssa 7.-9.-luokkalaisille suunnattua yläkoululeiritystä. Leirityksen tavoitteena on urheilijana kasvaminen ja monipuolinen sekä laadukas harjoittelu. Leiritys antaa hyvän pohjan perusasteen suorittamisen jälkeen ponnistaa esimerkiksi urheilulukio -maailmaan!

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa usean lajin valmennusjärjestelmää ja urheilijan polkua. Lajin määrittelemien valmennuslinjausten mukaisesti toimitaan myös yläkouluikäisten valmennuksessa. Nuorten urheilijoiden kohdalla tämä tarkoittaa lajivalmentautumisen rinnalla monipuolisten taito- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelua, urheilijoiden elämäntaitojen, kuten ravitsemuksen, psyykkisten taitojen ja urheilijan terveyteen liittyvien taitojen kerryttämistä sekä tuen tarjoamista urheilijan kaksoisuraan ja opiskelutaitoihin. Painopisteinä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen.

Leirin jokaisena päivänä on varattu reilusti aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiivis yhteistyö koulujen kanssa mahdollistaa sen, etteivät opiskelut pääse kärsimään leiritysten takia. Leirille osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

Lukuvuonna 2020-2021 toteutetaan lajiryhmittäin neljän leirin malli. Leiritys on tarkoitettu tavoitteellista urheilu-uraa suunnitteleville 7.-9. luokkalaisille nuorille. Yleisurheilun, ammunnan sekä pesäpallon lajiryhmään voivat hakea myös 2. asteella opiskelevat.

Lukuvuoden 2020 – 2021 yläkoululeirityksen lajivalikoima

• Lentopallo
• Yleisurheilu
• Ammunta
• Pesäpallo
• Jalkapallo
• Hiihto
• Suunnistus

Lisätietoja yläkoululeirityksestä

Yläkoululeirityksen koordinaattori
Antti Lappalainen
040 080 5178
antti.lappalainen@tanhuvaara.fi

Tunnelmia yläkoululeirityksistä