Yläkoululeiritys 2024-2025

Tanhuvaaran Urheiluopiston valmennuskeskus toteuttaa yhteistyössä Olympiakomitean, lajiliittojen ja seurojen kanssa 7.-9.-luokkalaisille suunnattua yläkoululeiritystä. Yläkoululeirityksen tavoitteena on urheilijana kasvaminen ja monipuolinen sekä laadukas harjoittelu. Yläkoululeiritys antaa hyvän pohjan perusasteen suorittamisen jälkeen ponnistaa esimerkiksi urheilulukio -maailmaan!

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa usean lajin valmennusjärjestelmää ja urheilijan polkua. Lajin määrittelemien valmennuslinjausten mukaisesti toimitaan myös yläkouluikäisten valmennuksessa. Nuorten urheilijoiden kohdalla tämä tarkoittaa lajivalmentautumisen rinnalla monipuolisten taito- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelua, urheilijoiden elämäntaitojen, kuten ravitsemuksen, psyykkisten taitojen ja urheilijan terveyteen liittyvien taitojen kerryttämistä sekä tuen tarjoamista urheilijan kaksoisuraan ja opiskelutaitoihin. Painopisteinä leiritysjärjestelmässä ovat koulu ja opiskelu, elämäntaidot sekä urheilullinen kehittyminen.

Leirin jokaisena päivänä on varattu reilusti aikaa koulutehtävien tekemiseen. Samalla nuorta kasvatetaan jo yläkouluiässä itsenäiseen opiskeluun ja vastuun ottamiseen myös opiskelujen osalta. Tällä halutaan valmistaa nuoria 2. asteen opintoihin ja mahdollisesti hakeutumiseen 2. asteen urheiluakatemiatoimintaan. Tiivis yhteistyö koulujen kanssa mahdollistaa sen, etteivät opiskelut pääse kärsimään leiritysten takia. Yläkoululeiritykseen osallistumisen ehdoton edellytys on opiskelujen hoitaminen laadukkaasti.

Lukuvuonna 2024-2025 toteutetaan lajiryhmittäin neljän leirin malli. Yläkoululeiritys on tarkoitettu tavoitteellista urheilu-uraa suunnitteleville 7.-9. luokkalaisille nuorille. Yleisurheilun sekä pesäpallon lajiryhmiin voivat hakea myös 2. asteella opiskelevat.

Yläkoululeirityksen lajit 2024-2025

Yläkoululeirityksen kustannukset 2024-2025

  • 3 vrk (ma-to) 285 € /hlö /leiri (taitoluistelu 320 € /hlö)
  • 4 vrk (ma-pe) 340 € /hlö /leiri

Hakiessasi sitoudut koko lukuvuoden kaikkiin leireihin (pois lukien sairastumiset). Leirit laskutetaan aina ennakkoon ja lasku tulee olla maksettuna ennen leirin alkua.

+ Materiaalimaksu 10 €/hlö. Sisältää vanhempien Kasvata urheilijaksi -kirjan, leiripaidan sekä muut lisämateriaalit.
*veloitetaan ensimmäisen leirin laskutuksen yhteydessä

Hinnat sisältävät majoituksen, täysihoitoruokailut (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapala) sekä valmennuksen.

 

Lisätietoja yläkoululeirityksestä

Yläkoululeirityksen koordinaattori
Antti Lappalainen
040 080 5178
antti.lappalainen@tanhuvaara.fi

Katso yläkoululeirityksen esimerkkiohjelma alta!

Yläkoululeiritys esimerkkiohjelma