OUTDOOR - Luontoliikuntaohjaus koulutus

TANHUVAARA OUTDOORS – Luontoliikuntaohjauskoulutus

Koe upea luonto ja harjoittele erätaitoja kanssamme!

Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutus on luonnossa liikkumisen ja retkeilyn ohjauksesta kiinnostuneille tarkoitettu koulutus, jonka laajuus on 30 osp (osaamispistettä). Koulutuksen kautta pystyt lisäämään osaamistasi luontoliikuntaohjauksesta, retkeilystä sekä luonnossa liikkumisesta. Aiempaa kokemusta liikunnanohjauksesta tai retkeilystä ei tarvita. Koulutus koostuu neljästä (3 vrk pituisesta) lähijaksosta ja on kestoltaan noin 4 kk.

Koulutuksen sisällöt ja ajankohdat
Koulutus alkaa perjantaina 19.2.2021. Koulutus järjestetään viikonloppuisin (pe-su) helmikuun 2021 – toukokuun 2021 aikana.

Sisällöt ja ajankohdat:

1.lähijakso 19.-21.2.2021
– Luontoliikunnan ohjaamisen perusteet
– Ohjelmapalveluiden toimintaympäristöt
– Luontoliikuntalajikokeilut

2.lähijakso 12.-14.3.2021
– Erätaitokoulutus (mm. tulen sytyttäminen ja nuotiot, majoitteiden teko, varusteopetus, suunnistaminen ja kartanluku)
– Yön yli retki lähimaastossa

3.lähijakso 16.-17.4.2021 (etäjakso)
– Tapahtuman järjestämisen perusteet
– Turvallisuusmääräykset ja EA-koulutuksen materiaalit

4.lähijakso 28.-30.5.20201
– EA-koulutus (perjantaina)
– Eräliikuntaretki (1 yö)
– Ohjausharjoitukset

Kouluttajat

Sami Huoman
Luontoliikuntaohjauskoulutus kouluttaja Sami
Olen Sami Huoman ja työskentelen liikunnanopettajana Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Opetettavia aiheita minulla on mm. Liikunnan ohjaamisen didaktiikka, tapahtuman järjestämisen perusteet ja luontoliikunta. Maaseudulla asuneen luonto on ollut lähellä sydäntä koko elämäni ajan ja luonnossa liikkuminen niin patikoiden, juosten, hiihtäen kuin meloenkin on tullut hyvin tutuksi. Juoksua ja hiihtoa tuli harrastettua myös kilpailumielessä, mutta nykyään näissäkin lajeissa ehtii myös nauttia vuodenaikojen  luontoon tuomasta vaihtelevuudesta. Hiihtäminen keväthangella auringonpaisteessa, juokseminen tai patikointi syksyisessä ruskan värittämässä metsässä tai melonta jokireitillä ilta-auringossa ovat eräitä mieleenpainuvimpia kokemuksia luonnossa liikkumisesta. Luonnossa liikkuminen kannattaa aloittaa vaikkapa päiväretkellä tutustumalla oman paikkakunnan maastoihin. Reppuun hieman evästä ja nauttimaan luonnonrauhasta. Retkeilyvinkkinä kaikille, tutustukaa kansallispuistoihin. Suomesta löytyy 40 kansallispuistoa, joissa hyvin merkattuja reittejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Monessako kansallispuistossa sinä olet käynyt?
-Sami

Toni Kotro
luontoliikunta OUTDOORS
”Olen Toni Kotro ja toimin Tanhuvaarassa liikunnanopettajana. Opetuksini sisältöihin kuuluu mm. terveysliikunta, liikuntaneuvonta sekä luontoliikunta. Kokemukseni luontoliikunnasta alkaa lapsuudestani ja partio-ajoista. Vapaa-ajallani harrastan mm. luontoliikuntaa, erityisesti kiipeilyä. Kiipeilystä minulta löytyy kokemusta boulderoinnista vuoristokiipeilyyn. Luontoliikunassa hienointa on etsiä uusia, mielenkiintoisia kohteita. Monesti huomio kiinnittyy luonnossa isoihin kallioihin tai kiviin sekä virtaaviin jokiin ja puroihin. Vinkkinä retkeilyä aloittaville on, että huolehdi säänmukaisesta vaatetuksesta sekä pidä aina jotain hyvää syötävä (esim. herkkuja) mukanasi :)”
-Toni

Ville Tuppura
Luontoliikuntaohjaus koulutus OUTDOORS
”Olen Ville Tuppura. Olen retkeillyt luonnossa neljä vuosikymmentä. Aloitin lähimetsien koluamisen itsekseni jo alle kouluikäisenä. Vähitellen reissuni pitenivät yhdestä yöstä viikkoihin. Tulen sytyttäminen, suojan rakentaminen, suunnistus- ja kartanlukutaito ovat luonnossa liikkumisen perusta. Sittemmin olen kokenut – myös ammattini puolesta – liikkumaan ja majoittumaan myös ääriolosuhteissa. Olen kouluttanut päivittäin näitä taitoja eteenpäin jo parikymmentä vuotta. Liikun luonnossa hiihtäen, kävellen ja kajakilla meloen. En lähde retkelle mittaamaan mitään vaan nauttimaan luonnon rauhasta. Yksi hienoimmista kokemuksistani on yö lumikuopassa revontulten loimutessa taivaalla. Lapissa on oma viehätyksensä, mutta kaikkialta Suomesta löytyy upeita paikkoja. Harrastusta ei tarvitse aloittaa ostamalla kalliita varusteita. Kannattaa sen sijaan panostaa erätaitojen kehittämiseen, mistä on hyötyä monenlaisissa muuttuvissa olosuhteissa. Varusteita ehtii hankkimaan ajan myötä. Helpointa on lähteä aluksi kokeneemman retkeilijän kanssa helppoihin olosuhteisiin ja lisätä haastetta omien erätaitojen kartuttua. Myös alan kurssit ovat kätevä tapa kartuttaa näitä taitoja.”
-Ville

Koulutuksen hinta
325 € täysihoidolla. Sisältää majoitukset ja ruokailut lähijaksojen aikana (lukuunottamatta retkien ruokailuja).

Hakeminen
Haku koulutukseen tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella. Otamme yhteyttä kaikkiin hakijoihin. Haku avoinna vuoden 2020 loppuun asti tai siihen saakka kunnes kaikki opintopaikat (20) on täytetty. Jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta, ota yhteys koulutuspäällikkö Niina Uroseen, niina.uronen@tanhuvaara.fi tai p. 040 742 8470.

OUTDOORS – kurssitarjonta
Tutustu myös Tanhuvaara OUTDOORS – viikonloppukursseihimme täältä.

 

Täytä alla oleva lomake hakeaksesi mukaan koulutukseen: