OUTDOOR - Luontoliikuntaohjaus koulutus

TANHUVAARA OUTDOORS – Luontoliikuntaohjauskoulutus

Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutus – Koe upea luonto ja harjoittele erätaitoja kanssamme!

Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutus on luonnossa liikkumisen ja retkeilyn ohjauksesta kiinnostuneille tarkoitettu koulutus, jonka laajuus on 30 osp (osaamispistettä). Koulutuksen kautta pystyt lisäämään osaamistasi luontoliikuntaohjauksesta, retkeilystä sekä luonnossa liikkumisesta. Aiempaa kokemusta liikunnanohjauksesta tai retkeilystä ei tarvita. Koulutus koostuu neljästä (3 vrk pituisesta) lähijaksosta ja on kestoltaan noin 4-6 kk. Koulutukseen osallistumisesta saat erillisen sertifikaatin luontoliikuntaohjaamisesta.

”Opettajat ja ohjaajat olivat osaavia ja ammattitaitoisia, kurssista jäi hyvä fiilis Tanhuvaarasta ja se motivoi liikkumaan entistä enemmän luonnossa.” -Tanhuvaara OUTDOORS1-kurssilainen

Koulutuksen sisällöt ja ajankohdat
Koulutus järjestetään viikonloppuisin (pe-su) aikana.

Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2022!
Koulutus kantaa nimeä OUTDOORS4 ja se toteutetaan syyskuun – joulukuun välisenä aikana.

Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutus

Syksyn 2022 OUTDOORS-koulutuksen ajankohdat ovat;

  • 9.-11.9.2022
  • 7.-9.10.2022
  • 11.-13.11.2022
  • 9.-11.12.2022

Kouluttajat
Sami Huoman
Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutus
Olen Sami Huoman ja työskentelen koulutuspäällikkönä ja liikunnanopettajana Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Opetettavia aiheita minulla on mm. Liikunnan ohjaamisen didaktiikka, tapahtuman järjestämisen perusteet ja luontoliikunta. Maaseudulla asuneen luonto on ollut lähellä sydäntä koko elämäni ajan ja luonnossa liikkuminen niin patikoiden, juosten, hiihtäen kuin meloenkin on tullut hyvin tutuksi. Juoksua ja hiihtoa tuli harrastettua myös kilpailumielessä, mutta nykyään näissäkin lajeissa ehtii myös nauttia vuodenaikojen  luontoon tuomasta vaihtelevuudesta. Hiihtäminen keväthangella auringonpaisteessa, juokseminen tai patikointi syksyisessä ruskan värittämässä metsässä tai melonta jokireitillä ilta-auringossa ovat eräitä mieleenpainuvimpia kokemuksia luonnossa liikkumisesta. Luonnossa liikkuminen kannattaa aloittaa vaikkapa päiväretkellä tutustumalla oman paikkakunnan maastoihin. Reppuun hieman evästä ja nauttimaan luonnonrauhasta. Retkeilyvinkkinä kaikille, tutustukaa kansallispuistoihin. Suomesta löytyy 40 kansallispuistoa, joissa hyvin merkattuja reittejä niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Monessako kansallispuistossa sinä olet käynyt?
-Sami

Toni Kotro
Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutus
”Olen Toni Kotro ja toimin Tanhuvaarassa liikunnanopettajana. Opetuksiini kuuluu mm. terveysliikunta, liikuntaneuvonta sekä luontoliikunta. Kokemukseni luontoliikunnasta alkaa lapsuudestani ja partio-ajoista. Vapaa-ajallani harrastan mm. luontoliikuntaa, erityisesti kiipeilyä. Kiipeilystä minulta löytyy kokemusta boulderoinnista vuoristokiipeilyyn. Luontoliikunassa hienointa on etsiä uusia, mielenkiintoisia kohteita. Monesti huomio kiinnittyy luonnossa isoihin kallioihin tai kiviin sekä virtaaviin jokiin ja puroihin. Vinkkinä retkeilyä aloittaville on, että huolehdi säänmukaisesta vaatetuksesta sekä pidä aina jotain hyvää syötävä (esim. herkkuja) mukanasi :)”
-Toni

Tietoa luontoliikunnasta ja terveysvaikutuksista
Luontoon.fi – Luonto houkuttelee liikkumaan

Koulutuksen hinta
375 € täysihoidolla. Sisältää majoitukset ja ruokailut lähijaksojen aikana (lukuunottamatta retkien ruokailuja). Jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta, ota yhteys:
sami.huoman@tanhuvaara.fi tai p. 044 770 8185 tai
toni.kotro@tanhuvaara.fi tai p. 040 523 1150

Haku syksyllä 2022 alkavaan koulutukseen on nyt auki!

Hae koulutukseen >>

OUTDOORS – kurssitarjonta
Tutustu myös Tanhuvaara OUTDOORS – viikonloppukursseihimme täältä.