Tanhuvaaran Urheiluopisto

Tanhuvaaran Urheiluopistoa hallinnoi Tanhuvaaran Säätiö. Toiminnan tarkoituksena on ylläpitää Tanhuvaaran Urheiluopistoa ja toimia vetovoimaisena liikunnan ja liikuntakoulutuksen palvelukeskuksena.

Liikunta-alan ammatillinen koulutus on Tanhuvaarassa osa suomalaista koulutusjärjestelmää, jossa on panostettu opettajien koulutustasoon sekä opetusvälineistön laatuun. Koulutamme liikunnan perustutkintoon johtavaa koulutusta sekä liikunnan aikuiskoulutusta. Viime vuosien aikana koulutus on panostanut luontoliikuntaan, jossa järjestetään tutkinnonosana luonto- ja elämysliikunnan osio viikonloppukoulutuksena.

Kilpaurheilun osalta Tanhuvaarassa on keskitytty yleisurheiluun, jääurheiluun sekä ammuntaan. Yleisurheilun alueella Tanhuvaara toimii yhtenä alueellisena harjoituskeskuksena ja erityisesti heittolajeissa löytyy Tanhuvaarasta myös valmennuksen huippuosaamista.

Kunto- ja terveysliikunnan osalta Tanhuvaara tarjoaa erilaisia kursseja lapsista senioreihin. Lapsille on tarjolla erilaisia leirejä ympäri vuoden, kuten mm. Kepparileirit, suositut Sporttileirit kesällä ja talvella. Aikuisille on tarjolla paljon hyvinvointia edistäviä kursseja kuten mm. Naisten Hyvän Olon-viikonloput, joogapainotteiset kurssit sekä tanssikursseja ympäri vuoden. Senioreille on tarjolla Aina Parhaassa Iässä-liikuntakursseja sekä tanssikursseja ympäri vuoden ja yhdistyksille räätälöimme omanlaisen kurssin toiveiden mukaisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Tanhuvaaralle ainoana urheiluopistona erityistehtäväksi: Senioriliikunnan kehittämisen ja edistämisen, seniorit ovatkin yksi Tanhuvaaran tärkeimmistä asiakasryhmistä. Tanhuvaara on kehittänyt erityistehtävää tukemaan Alli-hankkeen, jolla pyritään vaikuttamaan 60 + ikäisten henkilöiden aktiivisempaan elämäntapaan. Perheille on tarjolla liikuttavia lomia Sporttipaketeilla ympäri vuoden.

Tanhuvaara tarjoaa majoittumista kauniin luonnon keskellä ilman kursseille osallistumistakin. Tanhuvaarassa kaikki liikuntapaikat sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan ja majoitustilat ovat päärakennuksen lähellä. Tanhuvaaran alueella on jäähalli, jalkapallohalli sekä useita erilaisia liikuntatiloja. Päärakennuksen yhteydessä sijaitsee Sport Spa-kylpylä. Tanhuvaara sijaitsee Suurjärven rannalla ja tarjoaa rantasaunan lisäksi monta uintipaikkaa. Rannan läheisyydessä sijaitsee Camping-alue, joka on avoinna ympäri vuoden.