LPT opiskelijat

Liikunnanohjauksen perustutkinto LPT

Tervetuloa kouluttautumaan liikunta-alan ammattilaiseksi huippuammattilaisten ohjauksessa!

Tanhuvaaran Urheiluopisto tarjoaa sinulle loistavan opiskelu- ja liikunnan harjoitteluympäristön kauniissa luonto- ja järvimaisemissa lähellä Savonlinnan keskustaa. Tanhuvaaran liikunta-alan koulutukset valmentavat laaja-alaisesti erilaisiin liikunnan ammattitehtäviin. Tanhuvaara on yksi Suomen 11 urheiluopistosta. Urheiluopistot ovat koulutusorganisaatioita, huippu-urheilun valmennuskeskuksia ja koko kansan vapaa-ajan liikuntaharrastuksen keskuksia. Urheiluopistojen päätehtävänä on liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisen ihmisen koko elämänkaaren ajan. Opiskelijanamme saat valmiudet toimia liikunnan ja hyvinvoinnin kouluttajana ja lähettiläänä.

Liikunnan muodot ovat vuosien saatossa kasvaneet, mutta sama tarina liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisestä elää edelleen vahvana osana Tanhuvaaran toimintaa. Tanhuvaara tunnetaan erityisesti historiastaan, mutta myös kodinomaisuudestaan sekä kuuluisasta ”Tanhuvaaran hengestä”, joka on kulkenut Tanhuvaaran kehityksen mukana vuosikymmenet.

Katso Tanhuvaaran esittelyvideo:

LPT valmistujaiset
Asiantuntevat opettajat

Opettajamme ovat liikunta-/terveystieteiden maistereita, ammattivalmentajia, oman alansa parhaita asiantuntijoita. Opettajiltamme löytyy monipuolista asiantuntemusta aina terveysliikunnasta urheilulajien yksityiskohtaisiin laji- ja valmennustaitoihin.

Tutkinnot

Tanhuvaarassa voi opiskella toisen asteen ammatillisen perustutkinnon, liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT) sekä näyttöpohjaisen aikuisille suunnatun liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon (LAT).  Koulutustarjonnasta löytyy ammatillista perustutkintoa koulutusta, joka antaa jatko-opinto-oikeuden. Koulutukseemme on myönnetty vuodesta 2016 lähtien Erasmus+ tukirahaa kansainvälisiin työssäoppimis- ja vaihto jaksoihin. Viimeisenä opiskeluvuonna on mahdollista kouluttautua työelämässä Euroopassa mm. Kyproksella, Espanjassa, Kanariansaarilla ja Italiassa.

Historia

Tanhuvaaran Urheiluopisto täytti 100 vuotta vuonna 2017. Liikuntaopisto perustettiin Viipurin lahden rannalle ja nimeksi valittiin Tanhuvaara symbolisoiden monipuolista liikuntaa ja opistoa ympäröivää jylhää luontoa. Tanhuvaara siirtyi nykyiselle paikalleen Savonlinnaan 50-luvulla. Tanhuvaaran Urheiluopistolla on järjestetty liikunnanohjauksen perustutkintoa (LPT) vuodesta 1994 alkaen, jolloin LPT1 aloitti opintonsa. Nykyään Tanhuvaara Sport Resort pitää sisällään liikunnan ja hyvinvoinnin koulutusta sekä kurssitoimintaa lapsista senioreihin. Tanhuvaarassa usein kuullaan puhuttavan Tanhuvaaran Me-hengestä sillä Tanhuvaara on tullut vuosien mittaan tunnetuksi hyvistä sekä huomaavaisista käytöstavoista. Asiakaspalautteista saamme usein lukea, kuinka hienosti opiskelijamme tervehtivät, käyttäytyvät ja kohtaavat eri-ikäisiä asiakkaita.

Tanhuvaara historia

Opiskelu

Opiskelijoilla on Tanhuvaarassa käytössä kaikki liikuntapaikat sekä liikuntavälineet aina kun tilat ja välineet ovat vapaana. Sport Span kylpylästä voi esimerkiksi nauttia yhteisten pelien jälkeen veloituksetta. Täten voidaankin sanoa, että Tanhuvaaran treenaus mahdollisuudet ovat ensiluokkaiset. Opiskelijoille kuuluu veloitukseton majoitus 2-4 hengen huoneissa opiskelupäivinä. Opiskelupäivinä opiskelijat saavat aamiaisen, lounaan ja päivällisen ravintola Espilässä. Opetusta järjestetään pääsääntöisesti klo 8-16. Koulu alkaa maanantaisin klo 13.30 ja päättyy perjantaisin viimeistään klo 13.30. Järjestyssäännöt tukevat opiskelijan terveyttä sekä turvallisuutta opiskelussa.

Spa opiskelijat

Pedagoginen strategia

Tanhuvaaran Urheiluopiston pedagoginen strategia pohjautuu koko Tanhuvaaran organisaation strategialle. Strategia on luotu yhteistoiminnallisesti koko henkilöstön kanssa. Tanhuvaaran pedagogisen strategian kulmakivet ovat opiskelijakeskeisyys, opetuksen uudistumiskyky sekä tuloksellisuus. Tuloksellisuus opinnoissa pitää sisällään koulutuksen vetovoimaisuuden, alhaisen opintojen keskeytymisluvun, korkean valmistumis prosentin sekä opiskelija tyytyväisyyden. Koulutuksen suunnittelua kehitetään ottamaan huomioon työelämästä nousevat tarpeet ja liikunta-alan vaatimukset systemaattisella tiedonkeruulla. Koulutuksen ydinprosesseja arvioidaan ja toimintaa kehitetään arvioinnin tulosten perusteella. Toiminnan arvioiminen sekä toimintatapojen uudistaminen ovat systemaattista laadunhallinta työtä. Painopisteinä laadunhallinta työssä on toimivat prosessit, asiakaskeskeisyys sekä työelämälähtöisyys. Laadunhallinta prosessissa keskiössä on asiakastyytyväisyys.