Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto – Personal Trainer!
Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto (Liikunnan osaamisala) on näyttötutkintopohjainen aikuisille suunnattu liikunta-alan koulutus, jonka voi suorittaa oman työn ohessa. Koulutus kestää noin vuoden ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa hyödynnetään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Koulutus toteutetaan valtakunnallisten ePerusteiden mukaan.

Kenelle?

  • Sinulle, joka olet aikuinen ja kiinnostunut liikunta-alasta ja yrittäjyydestä
  • Sinulle, joka haluat kehittää omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi, panostaa terveellisiin elämäntapoihin tai saada painavaa infoa oikeanlaisesta ravitsemuksesta
  • Sinulle, joka työskentelet työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa
  • Sinulle, joka haluat käyttää liikuntaa oppimisen välineenä
  • Sinulle, joka olet kiinnostunut eri-ikäisten Personal Trainer -toiminnasta
  • Sinulle, joka haluat vaihtaa alaa

Miksi?

Tanhuvaara on yksi Suomen 11 urheiluopistosta. Urheiluopistot ovat koulutusorganisaatioita, huippu-urheilun valmennuskeskuksia ja koko kansan vapaa-ajan liikuntaharrastuksen keskuksia. Urheiluopistojen päätehtävänä on liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisen ihmisen koko elämänkaaren ajan. Opiskelijanamme saat valmiudet toimia liikunnan ja hyvinvoinnin kouluttajana ja lähettiläänä.

Tanhuvaara tarjoaa opiskelulle erinomaiset puitteet, Suomen kokeneimmat PT -kouluttajat sekä ylitsepääsemättömän hinta-laatusuhteen, joka sisältää halutessasi täysihoidon. Koulutus antaa Sinulle erinomaiset valmiudet Personal Trainerina -toimimiseen. Sen takaavat kouluttajien pyyteettömästi jakama tieto-taito sekä opetusta elävöittävät käytännön asiakasesimerkit elävästä elämästä.

Liikunnan muodot ovat vuosien saatossa kasvaneet, mutta sama tarina liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisestä elää edelleen vahvana osana Tanhuvaaran toimintaa. Tanhuvaara tunnetaan erityisesti historiastaan, mutta myös kodinomaisuudestaan sekä kuuluisasta ”Tanhuvaaran hengestä”, joka on kulkenut Tanhuvaaran kehityksen mukana vuosikymmenet.

tanhuvaaran urheiluopisto

Opiskelijoiden kokemuksia

”Olin erittäin tyytyväinen koulutuksen sisältöihin ja koin, että sain paljon valmiuksia ja työkaluja työelämään.”
”Paras koulu, missä olen ollut. Missään ei ole saanut kehittyä näin paljon ja olla oma itsensä. Olen iki-onnellinen siitä, että valmistuin liikuntaneuvojaksi Tanhuvaarasta!”
”Lähiopetusjaksoille on helppo ja mukava tulla. Tanhuvaarassa on ihanan rento ja positiivinen tunnelma, juuri sellainen kun liikunta-alalla pitääkin mielestäni olla! :)”
”Lämmin henki, mukavat, aidosti kiinnostuneet opettajat, joilla vankka osaaminen.”
”Monipuoliset palvelut. Ruoka 6/5.”

Personal Trainer
(kuva: Elma Pellinen)
” Ihan mielettömän antoisa ja kattava koulutus oli Tanhuvaaran liikunta-alan ammattitutkinto. Personal Trainer koulutus yhteistyössä Hyvinvointikoulun kanssa oli täysi kymppi. Lämmin suositus jokaiselle, joka mielii liikunnasta ammattia.”
-PT Noora Jylhä (LAT10)

Lähijaksot ja kesto

Koulutus koostuu suunnitteluvaiheesta, lähi- ja etäjaksoista sekä ammattitaidon osoittamisesta näytöissä. Lähijaksot pidetään noin kerran kuussa Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Koulutuksen laajuus on 150 osp (osaamispistettä) ja sen kesto on noin vuosi. Lähijaksot koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

  • Liikunnan toimintaympäristössä toimiminen
  • Aikuisten liikunnan edistäminen
  • Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen (toteutus yhteistyössä Hyvinvointikoulun kanssa)
  • Liikuntayrittäjänä toimiminen

Tanhuvaara toteuttaa Personal Trainer – koulutuksen yhteistyössä Hyvinvointikoulun huippuammattilaisten kanssa! Hyvinvointikoulun sivuihin ja pääsee tutustumaan tästä.

Kouluttajat

Liikunnan ammattitutkinto koostuu monipuolisista lähijaksoista ja asiantuntevista kouluttajista. Kouluttajina toimivat mm. Topi Tarhonen (tutkintovastaava), Riitta Forsten-Astikainen (yrittäjyys), Mikko Törmälehto (Hyvinvointikoulu, PT), Lasse Seppänen (Hyvinvointikoulu, PT), Sofia Vesa (Hyvinvointikoulu, PT), Janne Mustonen (Hyvinvointikoulu, PT) sekä monet muut Tanhuvaaran ammattitaitoiset opettajat!

Hyvinvointikoulun kouluttajat omaavat yhteensä reilusti yli puolen vuosisadan kokemuksen sekä valmentamisesta että uusien Personal Trainereiden kouluttamisesta alalle. Yhteenlaskettuna puhutaan tuhansista valmennusasiakkaista ja alalle koulutetuista Personal Trainereista. Kouluttajat ovat käyttäytymisen muutoksen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rautaisia ammattilaisia ja alan esikuvia monelle. Katso tarkempi esittely Hyvinvointikoulun kouluttajista täältä.

Ulkomaille opiskelemaan?

Tutkintoa suorittaessa on myös mahdollista lähteä ulkomaille työssäoppimaan ja kartuttamaan kielitaitoa sekä uudenlaista osaamista liikunta-alalta. Olemme tehneet työharjoittelusopimukset mm. seuraaviin maihin ja kohteisiin: Portugali, Kanariansaaret, Kreikka, Skotlanti ja Norja. Opiskelijoidemme ulkomaan jaksot rahoittaa Opetushallituksen Erasmus+hanke, joten sinulle ei tule kuluja lentolipuista saatikka majoituksesta! Lue lisää kansainvälisistä työssäoppimisjaksoista täältä.

Haku on auki! Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2021.

LAT11 lähijaksot 2021-2022
13.-15.9.2021
11.-13.10.2021
15.-17.11.2021
13.-15.12.2021
17.-19.1.2022
14.-16.2.2022
21.-23.3.2022
18.-20.4.2022
23.-25.5.2022
13.-15.6.2022

Hinta
2 350 € täysihoidolla
1 980 € ilman täysihoitoa

Oppisopimusopiskelijoilla omat hinnat. Ole yhteydessä alueesi oppisopimuskeskukseen.

Hinta sisältää valmistavan koulutuksen, urheiluopistojen hyväksymän Personal Trainer koulutuksen, näyttötutkinnon suorittamisen, täysihoidon lähijaksojen aikana sekä Opetushallituksen näyttötutkintomaksun.

Jos kiinnostuit koulutuksesta, täytä suoraan alla oleva hakemus, niin otamme sinuun yhteyttä.
Tutkintovastaava Topi Tarhonen, +358 50 347 5016, topi.tarhonen@tanhuvaara.fi

Hae opiskelemaan >>

Sport SpaRavintola Espilä

Hae mukaan täyttämällä alla olevan lomakkeen (sama lomake myös haku-sivustolla).