Personal Trainer

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto (LAT)

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Liikunnan osaamisala!

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Liikunnan osaamisala on aikuisille suunnattu liikunta-alan koulutus, jonka voi suorittaa oman työn ohessa. Koulutuskokonaisuus tähtää aikuisliikunnan osaamisen poluille, erityisesti Personal Trainer pätevyyden hankkimiseen. Koulutus kestää noin vuoden ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa hyödynnetään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia ja työelämän tarjoamia oppimisympäristöjä. Koulutus toteutetaan valtakunnallisten ePerusteiden mukaan.

Kenelle?

  • Sinulle, joka olet aikuinen ja kiinnostunut liikunta-alasta ja yrittäjyydestä
  • Sinulle, joka haluat kehittää omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi, panostaa terveellisiin elämäntapoihin tai saada painavaa infoa oikeanlaisesta ravitsemuksesta
  • Sinulle, joka työskentelet työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa
  • Sinulle, joka haluat käyttää liikuntaa oppimisen välineenä
  • Sinulle, joka olet kiinnostunut eri-ikäisten Personal Trainer -toiminnasta
  • Sinulle, joka haluat vaihtaa alaa

Miksi?

Tanhuvaara on yksi Suomen 11 urheiluopistosta. Urheiluopistot ovat koulutusorganisaatioita, huippu-urheilun valmennuskeskuksia ja koko kansan vapaa-ajan liikuntaharrastuksen keskuksia. Urheiluopistojen päätehtävänä on liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisen ihmisen koko elämänkaaren ajan. Opiskelijanamme saat valmiudet toimia liikunnan ja hyvinvoinnin kouluttajana ja lähettiläänä.

Tanhuvaara tarjoaa opiskelulle erinomaiset fasiliteetit, kokeneet kouluttajat ja inspiroivat oppimismahdollisuudet. Koulutus antaa Sinulle erinomaiset valmiudet Personal Trainerina -toimimiseen. Sen takaavat kouluttajien pyyteettömästi jakama tieto-taito sekä opetusta elävöittävät käytännön asiakasesimerkit elävästä elämästä.

Liikunnan muodot ovat vuosien saatossa kasvaneet, mutta sama tarina liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisestä elää edelleen vahvana osana Tanhuvaaran toimintaa. Tanhuvaara tunnetaan erityisesti historiastaan, mutta myös kodinomaisuudestaan sekä kuuluisasta ”Tanhuvaaran hengestä”, joka on kulkenut Tanhuvaaran kehityksen mukana vuosikymmenet.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer

Opiskelijoiden kokemuksia

”Olin erittäin tyytyväinen koulutuksen sisältöihin ja koin, että sain paljon valmiuksia ja työkaluja työelämään.”
”Paras koulu, missä olen ollut. Missään ei ole saanut kehittyä näin paljon ja olla oma itsensä. Olen iki-onnellinen siitä, että valmistuin liikuntaneuvojaksi Tanhuvaarasta!”
”Lähiopetusjaksoille on helppo ja mukava tulla. Tanhuvaarassa on ihanan rento ja positiivinen tunnelma, juuri sellainen kun liikunta-alalla pitääkin mielestäni olla! :)”
”Lämmin henki, mukavat, aidosti kiinnostuneet opettajat, joilla vankka osaaminen.”
”Monipuoliset palvelut. Ruoka 6/5.”

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer
(kuva: Elma Pellinen)
” Ihan mielettömän antoisa ja kattava koulutus oli Tanhuvaaran liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer. Personal Trainer koulutus  oli täysi kymppi. Lämmin suositus jokaiselle, joka mielii liikunnasta ammattia.”
-PT Noora Jylhä (LAT10)

Lähijaksot ja kesto

Koulutus koostuu suunnitteluvaiheesta, lähi- ja etäjaksoista sekä ammattitaidon osoittamisesta näytöissä. Lähijaksot pidetään noin kerran kuussa Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Koulutuksen laajuus on 150 osp (osaamispistettä) ja sen kesto on noin vuosi. Lähijaksot koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

  • Liikunnan toimintaympäristössä toimiminen, 30 osp
  • Aikuisten liikunnan edistäminen, 60 osp
  • Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen, 30 osp (PT-koulutus)
  • Liikuntayrittäjänä toimiminen, 30 osp

Voit myös valita yhdeksi opintojaksoksi Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutuksen

tai

tutkinnonosia Liikunnanohjauksen perustutkinnosta, mm. Uimavalvojana toimiminen 15 osp, Ryhmäliikunnan ohjaaminen 15 osp, Uinnin opettaminen 15 osp.

 

Suorita osa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer -koulutuksesta ulkomailla!

Tutkintoa suorittaessa on myös mahdollista lähteä ulkomaille työssäoppimaan ja kartuttamaan kielitaitoa sekä uudenlaista osaamista liikunta-alalta. Olemme tehneet työharjoittelusopimukset mm. seuraaviin maihin ja kohteisiin: Portugali, Kanariansaaret, Kreikka, Skotlanti ja Norja. Opiskelijoidemme ulkomaan jaksot rahoittaa Opetushallituksen Erasmus+ hanke, joten sinulle ei tule kuluja lentolipuista saatikka majoituksesta! Lue lisää kansainvälisistä työssäoppimisjaksoista täältä.

Erasmus+ ulkomaan työelämäjakso

Kevään LAT-koulutus alkaa 30.3.2023!

LAT 14 lähijaksot 2023-2024

23.3.2023 ensiapukoulutus, valinnainen
30.3.2023 Orientaatio (etä)
17.-19.4.2023
22.-24.5.2023
12.-14.6.2023
18.– 20.9.2023
9.-11.10.2023
13.–15.11.2023
11.–13.12.2023
15.–17.1.2024
12.–14.2.2024
18.-20.3.2024

 

LAT13 lähijaksot 2023

16.-18.1.2023
13.-15.2.2023
20.-22.3.2023
17.-19.4.2023
22.-24.5.2023
12.-14.6.2023

 

Hinta
Tutkintomaksu 1 500 € (maksuerät tutkinnonosakohtaisesti)

Hinta sisältää valmistavan koulutuksen, urheiluopistojen hyväksymän Personal Trainer koulutuksen sekä tutkinnon suorittamisen.
(pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin)

Opistolla on mahdollista majoittua ja ruokailla lähijaksojen aikana. Majoitus/ruokailukustannukset tutkintomaksun lisäksi:
Majoitus, sis. aamiainen: 39,50 €/vrk/hlö
Lounas / päivällinen: 10 €/hlö

 

Hei opiskelija!

Työllisyysrahasto myöntää ammattitutkintostipendin kertakorvauksena ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittaneille opiskelijoille, joille on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä.

Lisätietoja alla olevasta linkistä

https://www.tyollisyysrahasto.fi/globalassets/etuuksien-liitteet/tietoa-ammattitutkintostipendista-2022-2023.pdf

Jos kiinnostuit koulutuksesta, ota yhteyttä:
Tutkintovastaava Topi Tarhonen, +358 50 347 5016, topi.tarhonen@tanhuvaara.fi

 

Tanhuvaara Sport SpaTanhuvaara Ravintola Espilä

Haku maaliskuussa 2023 alkavaan Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer -koulutukseen on avoinna! Hae mukaan täyttämällä alla oleva lomake.