Personal Trainer

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer!

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer (Liikunnan osaamisala) on näyttötutkintopohjainen aikuisille suunnattu liikunta-alan koulutus, jonka voi suorittaa oman työn ohessa. Koulutus kestää noin vuoden ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa hyödynnetään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Koulutus toteutetaan valtakunnallisten ePerusteiden mukaan.

Kenelle?

  • Sinulle, joka olet aikuinen ja kiinnostunut liikunta-alasta ja yrittäjyydestä
  • Sinulle, joka haluat kehittää omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi, panostaa terveellisiin elämäntapoihin tai saada painavaa infoa oikeanlaisesta ravitsemuksesta
  • Sinulle, joka työskentelet työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa
  • Sinulle, joka haluat käyttää liikuntaa oppimisen välineenä
  • Sinulle, joka olet kiinnostunut eri-ikäisten Personal Trainer -toiminnasta
  • Sinulle, joka haluat vaihtaa alaa

Miksi?

Tanhuvaara on yksi Suomen 11 urheiluopistosta. Urheiluopistot ovat koulutusorganisaatioita, huippu-urheilun valmennuskeskuksia ja koko kansan vapaa-ajan liikuntaharrastuksen keskuksia. Urheiluopistojen päätehtävänä on liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisen ihmisen koko elämänkaaren ajan. Opiskelijanamme saat valmiudet toimia liikunnan ja hyvinvoinnin kouluttajana ja lähettiläänä.

Tanhuvaara tarjoaa opiskelulle erinomaiset puitteet, Suomen kokeneimmat PT -kouluttajat sekä ylitsepääsemättömän hinta-laatusuhteen, joka sisältää halutessasi täysihoidon. Koulutus antaa Sinulle erinomaiset valmiudet Personal Trainerina -toimimiseen. Sen takaavat kouluttajien pyyteettömästi jakama tieto-taito sekä opetusta elävöittävät käytännön asiakasesimerkit elävästä elämästä.

Liikunnan muodot ovat vuosien saatossa kasvaneet, mutta sama tarina liikunnan ja hyvinvoinnin edistämisestä elää edelleen vahvana osana Tanhuvaaran toimintaa. Tanhuvaara tunnetaan erityisesti historiastaan, mutta myös kodinomaisuudestaan sekä kuuluisasta ”Tanhuvaaran hengestä”, joka on kulkenut Tanhuvaaran kehityksen mukana vuosikymmenet.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer

Opiskelijoiden kokemuksia

”Olin erittäin tyytyväinen koulutuksen sisältöihin ja koin, että sain paljon valmiuksia ja työkaluja työelämään.”
”Paras koulu, missä olen ollut. Missään ei ole saanut kehittyä näin paljon ja olla oma itsensä. Olen iki-onnellinen siitä, että valmistuin liikuntaneuvojaksi Tanhuvaarasta!”
”Lähiopetusjaksoille on helppo ja mukava tulla. Tanhuvaarassa on ihanan rento ja positiivinen tunnelma, juuri sellainen kun liikunta-alalla pitääkin mielestäni olla! :)”
”Lämmin henki, mukavat, aidosti kiinnostuneet opettajat, joilla vankka osaaminen.”
”Monipuoliset palvelut. Ruoka 6/5.”

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer
(kuva: Elma Pellinen)
” Ihan mielettömän antoisa ja kattava koulutus oli Tanhuvaaran liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer. Personal Trainer koulutus yhteistyössä Hyvinvointikoulun kanssa oli täysi kymppi. Lämmin suositus jokaiselle, joka mielii liikunnasta ammattia.”
-PT Noora Jylhä (LAT10)

Lähijaksot ja kesto

Koulutus koostuu suunnitteluvaiheesta, lähi- ja etäjaksoista sekä ammattitaidon osoittamisesta näytöissä. Lähijaksot pidetään noin kerran kuussa Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Koulutuksen laajuus on 150 osp (osaamispistettä) ja sen kesto on noin vuosi. Lähijaksot koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

  • Liikunnan toimintaympäristössä toimiminen
  • Aikuisten liikunnan edistäminen
  • Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen (toteutus yhteistyössä Hyvinvointikoulun kanssa)
  • Liikuntayrittäjänä toimiminen

Voit myös valita yhdeksi opintojaksoksi Tanhuvaara OUTDOORS – luontoliikuntaohjauskoulutuksen!

Tanhuvaara toteuttaa Personal Trainer – koulutuksen yhteistyössä Hyvinvointikoulun huippuammattilaisten kanssa! Hyvinvointikoulun sivuihin ja pääsee tutustumaan tästä.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer

Kouluttajat

Liikunnan ammattitutkinto koostuu monipuolisista lähijaksoista ja asiantuntevista kouluttajista. Kouluttajina toimivat mm. Topi Tarhonen (tutkintovastaava), Riitta Forsten-Astikainen (yrittäjyys), Mikko Törmälehto (Hyvinvointikoulu, PT), Sofia Vesa (Hyvinvointikoulu, PT), Janne Mustonen (Hyvinvointikoulu, PT) sekä monet muut Tanhuvaaran ammattitaitoiset opettajat!

Hyvinvointikoulun kouluttajat omaavat yhteensä reilusti yli puolen vuosisadan kokemuksen sekä valmentamisesta että uusien Personal Trainereiden kouluttamisesta alalle. Yhteenlaskettuna puhutaan tuhansista valmennusasiakkaista ja alalle koulutetuista Personal Trainereista. Kouluttajat ovat käyttäytymisen muutoksen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin rautaisia ammattilaisia ja alan esikuvia monelle. Katso tarkempi esittely Hyvinvointikoulun kouluttajista täältä.

Suorita osa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer -koulutuksesta ulkomailla!

Tutkintoa suorittaessa on myös mahdollista lähteä ulkomaille työssäoppimaan ja kartuttamaan kielitaitoa sekä uudenlaista osaamista liikunta-alalta. Olemme tehneet työharjoittelusopimukset mm. seuraaviin maihin ja kohteisiin: Portugali, Kanariansaaret, Kreikka, Skotlanti ja Norja. Opiskelijoidemme ulkomaan jaksot rahoittaa Opetushallituksen Erasmus+hanke, joten sinulle ei tule kuluja lentolipuista saatikka majoituksesta! Lue lisää kansainvälisistä työssäoppimisjaksoista täältä.

Erasmus+ ulkomaan työelämäjakso

LAT12 lähijaksot kevät 2022
21.3.-23.3.2022
19.-20.4.2022
23.-25.5.2022
13.-15.6.2022

Syksyn LAT-koulutus alkaa 12.9.2022!

LAT12 ja LAT13 lähijaksot 2022-2023
12.-14.9.2022
10.-12.10.2022
14.-16.11.2022
12.-14.12.2022
16.-18.1.2023
13.-15.2.2023
21.-23.3.2023 (LAT12 päätösjakso)
17.-19.4.2023
22.-24.5.2023
12.-14.6.2023

Hinta
Tutkintomaksu 1 500 €

Opistolla on mahdollista majoittua ja ruokailla lähijaksojen aikana. Majoitus/ruokailukustannukset tutkintomaksun lisäksi:
Majoitus ja aamupala: 55 €/vrk/hlö
Sunnuntai saapuminen (sis. ap): 30 €/hlö
Lounas / päivällinen: 9 €/hlö

Hinta sisältää valmistavan koulutuksen, urheiluopistojen hyväksymän Personal Trainer koulutuksen sekä näyttötutkinnon suorittamisen.
(pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin)

Jos kiinnostuit koulutuksesta, ota yhteyttä:
Tutkintovastaava Topi Tarhonen, +358 50 347 5016, topi.tarhonen@tanhuvaara.fi

 

Tanhuvaara Sport SpaTanhuvaara Ravintola Espilä

Haku syyskuussa alkavaan Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto Personal Trainer -koulutukseen on avoinna! Hae mukaan täyttämällä alla oleva lomake.