Uinnin opettaminen 15 osp

Onko vesi sinun elementtisi? Ja haluat edistää tärkeää kansalaistaitoa kouluttautumalla uimaopettajaksi? Opiskele uinnin opettamisen tutkinnonosa!

Onko vesiliikunta intohimosi?

Koulutuksen aikana hankit valmiudet opettaa sekä uintia aina alkeisuimataidosta erilaisiin uintitekniikoihin että vesiturvallisuus osaamista. Tutkinnonosan vaativa osaaminen osoitetaan näytöllä. Koulutus sisältää Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry:n (SUH) auktorisoiman uimaopettajan pätevyyden.

Kun hankit itsellesi uimaopettajan pätevyyden, voit jatkaa kouluttautumista vesiliikunnan parissa mm. SUH:n erityisuinninopettajan tai vauva- ja perheuinninohjaajan koulutuksella. Koulutus antaa myös erinomaisen pohjan hengenpelastajan koulutuksiin esim. uinninvalvojaksi.

Koulutuksen sisältö

Uinnin opettaminen on liikunnanohjauksen perustutkinnon valinnainen tutkinnon osa. Se on laajuudeltaan 15 osaamispistettä. Koulutuksessa perehdyt uimaopetuksen osa-alueisiin ja käsitteisiin sekä turvallisuusnäkökulmiin.

Koulutus sisältää muun muassa seuraavia opetusaiheita:

 • Uinnin mekaniikka
 • Uinnin alkeisopetus
 • Uintitekniikat
 • Uinnin oppimisen ja opettamisen perusteet
 • Vesiturvallisuus
 • Uimaopettajan toimenkuva
 • Uimahalli ja uimaranta toimintaympäristöinä
 • Uimaopetus kouluissa

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon osan sisällöistä tutkinnon perusteista.

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti lähiopetusjaksoina Tanhuvaarassa, verkko-opintoina ja käytännön työtehtävissä oppi- tai koulutussopimuksella.

Oppi- tai koulutussopimuspaikkaa kannattaa hakea jo ennen koulutuksen alkua. Paikaksi sopii mikä tahansa työpaikka, missä on tarjolla uimaopetusta.

Lähijaksot Tanhuvaarassa

 • 13.-14.8.2024
 • 9.-10.9.2024
 • 11.-12.12.2024

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii kurssivuonna 18-vuotta täyttäville, hyvän uimataidon omaaville ja uimaopetuksesta kiinnostuneille. Koulutus sopii myös täydennyskoulutuksena eri organisaatioiden uimaopetuksesta kiinnostuneille henkilöille tai liikunnanohjaustehtävistä vastaaville. Koulutus ei edellytä aiempaa osaamista liikunnanohjaustehtävistä, mutta aiemmasta kokemuksesta on hyötyä.

Jos tähtäät liikunta-alan koulutuksiin, niin tämä koulutus on osa liikunnanohjauksen perustutkintoa.

Valintaperusteet

Koulutuksessa sovelletaan säännöksiä tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä.

Kaikki hakijat haastatellaan.

Koulutuksen hinta

Opetus maksuton. Materiaalimaksu 150 €.

Päätoimisessa perustutkintokoulutuksessa opiskelijalla on oikeus maksuttomaan ateriaan sellaisina päivinä, joina opiskelijan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma edellyttää opiskelijan läsnäoloa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa.

Opistolla on mahdollista majoittua ja ruokailla lähijaksojen aikana.

Majoitus- ja ruokailuhinnat (sis. alv)

2-3hh (Rivitalo) 39,50 €/vrk/hlö, sis. aamiainen
Lounas / päivällinen 10 €/hlö

Hakutiedot

Koulutus alkaa 3.8.2024. Hakuaika koulutukseen on 28.6.2024 saakka.

Lisätiedot arja.laine@tanhuvaara.fi

 

Hae koulutukseen!