Lasten uimakoulut

Kuvaus

Alkeisuimakoulut – taitoja vedessä liikkumiseen

Alkeisuimakoulu 1 on tarkoitettu uimataidottomille ja pääsääntöisesti 5-8 –vuotiaille lapsille. Uimakoulussa harjoitellaan vedessä liikkumista ja hengittämistä, kellumista, liukumista, sukeltamista ja alkeisuintitekniikoita sekä leikitään yhdessä uinnin ilosta nauttien. Uimakoulun tavoitteena on vahvistaa lapsen vedessä liikkumisen taitoja sekä saavuttaa noin 3-5 metrin uimataito.

Alkeisuimakoulu 2 on tarkoitettu pääsääntöisesti 5-8 –vuotiaille lapsille. Lähtötasovaatimuksena on, että lapsi osaa kellunnat, liu’ut ja sukeltamisen (ilman, että pitää nenästä kiinni) sekä uida noin 3-5 m. Uimakoulussa harjoitellaan vedessä liikkumista ja hengittämistä, kellumista, liukumista, sukeltamista ja alkeisuintitekniikoita sekä leikitään yhdessä uinnin ilosta nauttien. Uimakoulun tavoitteena on saavuttaa 10 metrin uimataito vatsallaan ja selällään.

Jatkouimakoulut – tule kehittämään uimataitoasi

Jatko 1 on tarkoitettu pääsääntöisesti 7-12-vuotiaille lapsille. Lähtötasovaatimuksena on, että lapsi osaa kellunnat, liu’ut ja sukeltamisen (ilman, että pitää nenästä kiinni) sekä uida alkeisuintitekniikoin vatsallaan ja selällään 10 metriä. Uimakoulussa harjoitellaan monipuolisesti vedessä liikkumista, sukeltamista, hyppäämistä, vesiturvallisuustaitoja ja kehitetään alkeisuintitekniikoita sekä leikitään ja pelataan yhdessä uinnin ilosta nauttien. Ryhmän mukaan edeten tavoitteena on opetella myös perusuintitekniikoista selkä- ja vapaauintia (krooliuinti). Uimakoulun tavoitteena on 25m uimataito vatsallaan ja selällään. Opetus tapahtuu sekä isossa että pienessä altaassa.

Jatko 2 on tarkoitettu pääsääntöisesti 7-12-vuotiaille lapsille. Lähtötasovaatimuksena on, että lapsi osaa kellunnat, liu’ut ja sukeltamisen (ilman, että pitää nenästä kiinni) sekä uida alkeisuintitekniikoin vatsallaan ja/tai selällään 25 metriä. Uimakoulussa harjoitellaan monipuolisesti vedessä liikkumista, sukeltamista, hyppäämistä, vesiturvallisuustaitoja ja opetellaan alkeisuintitekniikoista perusuintitekniikoihin eli selkä- , rinta- ja vapaauintitekniikoihin. Uimakoulussa myös leikitään ja pelataan yhdessä uinnin ilosta nauttien. Uimakoulun tavoitteena on 25m uimataito vatsallaan ja selällään käyttäen perusuintitekniikoita tai 50m uimataito vatsallaan ja selällään alkeis- ja perusuintitekniikoita hyödyntäen. Opetus tapahtuu isossa altaassa.

Uimakoulut tulevat taas!

Kevään 2024 uimakoulut:

Alkeisuimakoulu 1 tiistaisin 23.4.-28.5. klo 17.30-18.15

Alkeisuimakoulu 2 tiistaisin 23.4.-28.5. klo 18.15-19.00

Ilmoittautumiset uimakouluihin:
info@tanhuvaara.fi
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmään mahtuu max. 10 uimaria! Ryhmät toteutuvat 6:lla osallistujalla.

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita seuraavat tiedot;

  • Uimarin nimi ja syntymäaika
  • Huoltajan nimi ja yhteystiedot (osoite ja puhelinnumero)
  • Kumpaan uimakouluun ilmoittaudutaan

Vanhemman tulee huolehtia lapsi pukuhuoneessa ja suihkutiloissa sekä toimittaa lapsi henkilökohtaisesti ohjaajalle aina ennen tunnin alkamista. Vanhemman tulee ohjauksen aikana pysyä kylpylän läheisyydessä lasta odottamassa. Vanhemmat saavat vastaanotosta kulkukortit, altaalle on mentävä puhtailla jaloilla.

Maksu tulee suorittaa ennen toista uimakoulukertaa Tanhuvaaran vastaanottoon. Jälkeenpäin laskutettaviin varauksiin lisäämme laskutuslisän.

Uimakoulujen hinta 75€ /hlö / 6 kertaa

Uimakouluja ohjaavat Tanhuvaara Urheiluopiston uimaopettajiksi kouluttautuvat opiskelijamme. Opiskelijoiden lisäksi paikan päällä on aina SUH:n uimaopettajakoulutuksen suorittanut vastuuohjaaja.

 

Uimakouluista vastaa Viivi Paasonen.

“Olen Viivi Paasonen liikuntaneuvoja ja personal trainer. Olen harrastanut kilpauintia 10 vuotta, jonka jälkeen kouluttautunut SUH:n päteväksi uimaopettajaksi sekä uinninvalvojaksi. Olen käynyt uinnin valmennuksen taso 1 koulutuksen ja syventänyt tieto-taitoani itsenäisellä opiskelulla. Myös avantouinti on tullut tutuksi SM- ja MM-tasolla.

Olen opettanut uintia eri-ikäisille jo opiskeluajoista lähtien. Tällä hetkellä toimin uinninopettajana ja liikunnanohjaajana Tanhuvaaran urheiluopistossa ja teen personal trainer valmennusta oman toiminimeni kautta.

Uinti on minulle tapa rentoutua ja antaa aikaa itselleni. Uinti vaatii keskittymistä sekä kärsivällisyyttä ja oikean uintitekniikan löydyttyä uinti muuttuu kevyemmäksi sekä taloudellisemmaksi. Uinti on hyvin tekninen laji ja vesi elementtinä tuo lisähaasteensa, joten opetustyyli ja –tavat katsotaan asiakaskohtaisesti, jotta oppiminen on mahdollisimman tehokasta.

Luonteeltani olen energinen ja rempseä, mutta vedessä ollessa rauhallisuus on tärkeää ja sitä korostankin jokaisella tunnilla. Haluan luoda tunneille rennon ilmapiirin jolloin mukaan voi osallistua ilman paineita, olkoon uintitaito mikä vain.

 Lisätietoja uimakouluista
Viivi Paasonen
040 7554 842
viivi.paasonen@tanhuvaara.fi