Ajankohtaista

Julkaisemme tällä sivulla ajankohtaisia uutisia liittyen Tanhuvaaran Urheiluopiston opiskeluun.

Kirjautuminen moodleen: https://moodle2.tanhuvaara.fi/moodle/

SYYSLUKUKAUSI 2020
Koulu alkaa uusilla opiskelijoilla to 13.8. klo 10.
Syyslukukausi 13.8.-18.12.2020.
Joululoma 19.12.-10.1.
Kevätlukukausi 11.1.-21.5.2021.

LPT23pk etäopiskelua 30.8. saakka (etäkurssit alkaa 17.8. info sähköpostitse viikolla 33). Lähiopetus alkaa 31.8. (työelämäjaksoviikot 41-49; 5.10 – 6.12. Aihe: valinnaiset opinnot)
LPT24pk etäopiskelua 23.8. saakka (etäkurssit alkaa 17.8. info sähköpostitse viikolla 33). Lähiopetus alkaa 24.8. (työelämäjaksoviikot 41-47; Aihe: osaamisala)
LPT24yo lähiopetus alkaa 17.8., (työelämäjaksoviikot 41-47; Aihe: osaamisala tai valinnaiset opinnot). Elämysliikunnan valinneet LPT24yo opiskelijat lähtevät melontaretkelle viikolla 35 (muilla opiskelijoilla etäopetus viikon 35). LPT24pk lähtee vuorostaan talviretkelle vko 6.
LPT25pk ja yo lähiopetus alkaa 13.8. (työelämäjaksoviikot 44-47; Aihe: lasten tai nuorten ohjaaminen)

Korona-ohjeistus Tanhuvaaran opiskelijoille

Koulun puolesta huomioimme korona-tilanteen mm. porrastamalla lähiopetusviikot ryhmäkohtaisesti, porrastamalla ruokailuajat Tanhuvaarassa muihin asiakkaisiin nähden sekä huomioimalla turvavälit ja käsihygienian. Suositusten mukaan kouluun ei saa tulla sairaana, joten pienetkin flunssan oireet ovat syy jäädä kotiin. Seuraathan terveydentilaasi. Ole yhteydessä terveydentilastasi ryhmänohjaajaasi.

Ryhmänohjaajat lukuvuonna 2020–2021:

LPT23pk: Ella Tanhuamäki, p. 040 822 3163

LPT24pk ja yo: Sami Huoman, p. 044 770 8185

LPT25pk: Topi Tarhonen, p. 050 347 5016

LPT25yo: Toni Kotro, p. 040 523 1150

THL on päivittänyt matkustussuosituksiaan ja –ohjeitaan. Suositukset löytyvät osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Hallituksen 6.8 tekemät päätökset ovat voimassa 10.8-8.9.2020. Tilannetta tarkastellaan noin kahden viikon välein.

Jos saavut Suomeen alla mainituista maista, sinun suositellaan olevan 14 vuorokauden ajan omaehtoisessa karanteenissa.

Euroopan maat

Sallitaan paluuliikenne Suomeen, työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne. Lisäksi lentokentillä sallitaan kauttakulkuliikenne. Ruotsi,  Espanja, Luxemburg, Portugal, Puola, Ranska, Tsekin tasavalta, Itävalta, Sveitsi, Slovenia, Bulgaria, Kroatia, Romania, Iso-Britannia, Monaco, Alankomaat, Andorra, Belgia

Euroopan ulkopuoliset maat

Sallitaan paluuliikenne Suomeen ja muu välttämätön liikenne. Lisäksi lentokentillä sallitaan kauttakulkuliikenne. Euroopan ulkopuolisista maista  maahantulon rajoitukset  jatkuvat kaikkien muiden maiden kohdalla paitsi: Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Etelä-Korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay ja Kiina. Perustuslain mukaan Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja jokaisella on oikeus lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. Myös Suomen kansalaisen perheenjäsenet pääsevät maahan kansallisuudesta riippumatta.

Ohjeita Suomeen saapuville matkustajille

Jos saavut Suomeen maasta, joiden kohdalla matkustusrajoitukset jatkuvat, sinun suositellaan olevan 14 vuorokauden ajan Suomeen saapumisen jälkeen omaehtoisessa karanteenissa.

Huomaa, että omaehtoisen karanteenin suositus on voimassa, vaikka olisit käynyt koronatestissä ja saanut negatiivisen tuloksen. Näin siksi, että testitulos kertoo tilanteesta testaushetkellä. Negatiivinen testitulos ei sulje pois sitä, että testin ottamisen jälkeen saat tartunnan tai että tartunta on itämässä. Jokaisella Suomessa asuvalla tai vierailevalla on yhteisvastuu siitä, että COVID-19 -epidemia ei kiihdy hallitsemattomasti.

Ohjeet omaehtoiseen karanteeniin

Omaehtoinen karanteeni tarkoittaa, että henkilö välttää lähikontaktia muihin aina kun mahdollista, ja on kotioloissaan.

  • Suositeltavaa on, että muiden tartuntariskiä vähentääksesi et mene työpaikalle tai muualle kodin ulkopuolelle, vaan pysyisit kotona omaehtoisen karanteenin aikana. Sovi työnantajasi kanssa toimintatavoista kahden viikon ajan matkalta paluusi jälkeen.
  • Välttämätön liikkuminen on mahdollista. Välttämätöntä liikkumista on esimerkiksi lääkärissä käynti, riittävät turvavälit huomioiden. Harrastuksissa käynti ei ole välttämätöntä liikkumista.
  • Suositellaan, että omaehtoisessa karanteenissa oleva lapsi ei osallistu varhaiskasvatukseen.
  • Myös perusopetuksessa olevan lapsen kohdalla suositellaan kotiin jäämistä ja sopimista opetuksen järjestäjän kanssa erityisistä opetusjärjestelyistä.
  • Vältä julkisen liikenteen käyttämistä.

Muista kaikissa tilanteissa seuraavat asiat:

  • Vältä fyysisiä kontakteja.
  • Vältä lähikontakteja niin paljon kuin mahdollista.
  • Noudata hyvää käsi- sekä yskimis- ja aivastushygieniaa.
  • Noudata terveysviranomaisten mahdollisesti antamia ohjeita.