Argentiinalaisen tangon alkeiskurssi 26.-28.8.2022

Osasto:

Kuvaus

Argentiinalainen tango on sosiaali- ja seuratanssi; paritanssi, jolle ominaista on suljettu lähitanssiote abrazo l. halaus/syleily.  Tangoa tanssitaan ringissä l. rondassa vastapäivään. Sosiaalitango on improvisoitua tanssia, jolla tulkitaan soivaa musiikkia. Improvisaatio tarkoittaa, että tangossa ei ole varsinaista perusaskelta  tai  kuvioita, vaan askeleet ja liikkeet viedään ja seurataan ja niitä voi yhdistellä vapaasti. Myös taukojen pitäminen ja liikkeiden hidastaminen, jotka ovat olennainen osa tanssia, on vapaata. Tanssina argentiinalainen tango on itse asiassa kolmen tanssin perhe: tango, tangovalssi ja milonga.

ALKEIS- PERUSKURSSI
Tangokurssilla käydään läpi argentiinalaisen tangon tanssimisessa tarvittavat perusasiat liikekielestä, tanssiparin keskinäisestä kontaktista, tanssitekniikasta ja musiikin kuuntelusta. Tavoitteena on, että kurssin päätteeksi myös lajiin ensi kertaa tutustuva pystyy tanssimaan tangoa tangotansseissa l. milongassa yksinkertaisin elementein musiikkia kuunnellen. Viikonlopun aikana on mahdollisuus käydä myös pulahtamassa kylpylän poreissa ja perjantaina on kurssilaisten oma rantasaunailta.

OHJAAJAT
Kema Kemppainen ja Jaana Hänninen ovat harrastaneet argentiinalaista tangoa parikymmentä vuotta ja ohjanneet tangon viikkoryhmiä ja viikonloppukursseja Kuopiossa ja muualla Itä-Suomessa  viidentoista vuoden ajan. Heidän omat tärkeimmät opettajansa tanssissa ja tangon opettamisessa ovat jo 16 vuotta olleet Pasi ja Maria Laurén.

Tutustu: Ohjelma 26.-28.8.2022 Argentiinlainen tango

Hinta:
360,00 €/tanssipari

Ilmoittautuminen 12.8.2022 mennessä:

Ilmoittaudu tästä