Tanhuvaara Sport Resort

Tanhuvaaran juuret ovat Viipurissa. Vuonna 1903 perustettiin Viipurin Suomalaiset Naisvoimistelijat -seura, joka suunnitteli oman voimistelu- ja kesäkodin perustamista Viipurin läheisyyteen. Hankkeen tueksi vuonna 1917 perustettiin osakeyhtiö, ja sen myötä Tanhuvaaraksi nimetty liikuntaopisto Viipurinlahden rannalle, missä toiminta jatkuikin aina vuoteen 1939 asti kunnes sota tuhosi tilat ja lopetti opiston toiminnan.

Toiminta alkoi uudelleen vuonna 1950 Säämingin pitäjässä, joka kuuluu nykyään Savonlinnaan. Vuonna 1967 valmistui asuntola Pyöreä Torni, mistä lähtien toiminta on ollut ympärivuotista. 

Kohti lomakeskusta

Tanhuvaara on tunnettu erityisesti urheiluopistona, mutta oheispalveluiden, kuten ravintoloiden, saunojen sekä majoituksen kehittyminen on vienyt toimintaa lähemmäs vapaa-ajan matkailukeskusta. 2013 avattu Sport Spa urheilukylpylä sekä 2015 mukaan tullut Tanhuvaara Camping antavat sille lopullisen sinetin täyden palvelun matkailukeskuksena. 

Kaikki liikkuu

Liikuntapalvelut matkailukeskuksessa ovat huippuluokkaa, ja siellä harjoittelevatkin sulassa sovussa niin mestarit mm. euroopanmestari Antti Ruuskanen kuin vapaa-ajan harrastelijat. Tanhuvaara on pyrkinyt tarjoamaan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikille vauvasta vaariin, sisällä ja ulkona, talvella ja kesällä.

Hyvä olo keskiössä

Tanhuvaara-matkailukeskus tuottaa hyvää oloa kaikille kävijöille. Nykyaikaisessa matkailukeskuksessa voit nauttia urheilukylpylän poreista, jäähallista, kuntosalista, hieronnoista, hemmotteluhoidoista, luonnosta tai vain joutenolosta vaikkapa terassilla. Pitkät ulkoilureitit ja ympäröivä kaunis luonto takaavat rauhan, jota ei kaupungeista löydy.

Kivenheitto keskustaan

Tanhuvaara sijaitsee noin 10 kilometriä Savonlinnan keskustasta, joten kaupungin tarjoamat palvelut ovat aivan lähellä. Nauti kuulut lörtsykahvit Savonlinnan torilla tai koe Saimaa höyrylaivan kyydistä. Tai ihmettele muuten vaan pienen kaupungin suurta tunnelmaa. Erityisesti Oopperajuhlien aikaan heinäkuussa täyttyy kaupunki vilinästä ja meininki on hyvin kansainvälinen. Vauhdikkaan kaupunkipäivän jälkeen onkin mukava tulla takaisin matkailukeskuksen rauhaan.

Tanhuvaara Sport Resort on matkailukeskus, jossa voit yhdistää kauniin järviluonnon, monipuoliset liikunta- ja hyvinvointipalvelut sekä Savonlinnan kaupungin tarjoamat käyntikohteet yhdelle lomalle.