Dry Needling peruskurssit Tanhuvaarassa

Osasto:

Kuvaus

Triggerpisteet ovat usein erilaisten myofaskiaalisten kiputilojen aiheuttajia. Dry needling tarkoittaa triggerpisteiden hoitoa akupunktioneuloilla, jossa hoito perustuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sen mukaisiin neurofysiologisiin vaikutusmekanismeihin. Dry needling-hoito kohdistuu suoraan yksittäisiin triggerpisteisiin toisin kuin perinteisessä akupunktiohoidossa, jossa hoidetaan meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä. Maailmalla dry needling-hoito on laajalti käytössä oleva kivunhoitomenetelmä, mikä on todettu erittäin tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi tavaksi hoitaa mm. pehmytkudosperäisiä kiputiloja ja lihasjännityksiä.

 

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen kaksi ensimmäistä moduulia ovat Basic 1 ja 2 (peruskurssit), joista Basic 1-osio tulee käydä ennen Basic 2-osiota. Näiden jälkeen on mahdollista suorittaa Advanced 1 ja 2 (syventävät osiot) sekä Professional-tason moduuli. Koulutuskokonaisuus kestää hieman yli vuoden. Professional-osion suoritettua saa oikeuden käyttää DNT® (Dry Needling-terapeutti) nimikettä. Professional-osioon kuuluu myös käytännön loppukoe. Koulutuksissa käydään läpi triggerpisteiden syntymekanismit, diagnostiikka ja triggerpisteiden hoitotekniikat akupunktioneuloilla sekä akupunktioneulan aikaan saamat neurofysiologiset vaikutukset kehossa. Triggerpisteiden hoitaminen, etenkin akupunktioneuloilla, vaatii hyvää anatomian tuntemusta ja palpaatio taitoa, joten harjoittelemme näitä asioita paljon, jotta hoito on ennen kaikkea turvallista ja samalla tehokasta sekä vaikuttavaa.    

Kurssilaiset voivat aloittaa Dry Needling-hoitojen antamisen heti kurssin jälkeen niihin lihaksiin, joita olemme kurssilla käyneet läpi.

 

Basic-1 kurssin sisältö: Basic-1 kurssilla opettelemme löytämään ja tunnistamaan tyypillisiä yläraajan ja niska-hartiaseudun alueen triggerpisteitä, hoitamaan niitä Dry Needling-tekniikoilla, akupunktioneuloja käyttäen. Käymme myös läpi tyypillisiä em.  alueiden TULE-vaivoja ja niiden hoitamista (mm. jännityspäänsärky, tenniskyynärpää, olkapääkipu) dry needling-tekniikoilla.

Basic-2 kurssin sisältö: Basic-2 kurssilla käymme läpi tyypillisiä alaselän, lantion ja alaraajan alueen triggerpisteitä ja näiden alueiden erilaisia TULE-vaivoja sekä näiden hoitamista dry needling-tekniikoilla.

 

Kurssivaatimukset

Koulutukseen hakeutuvan tulee olla Valviran rekisteröimä koulutettu hieroja, osteopaatti, naprapaattifysioterapeutti tai lääkäri, jolla on noin vuoden työkokemus alalta.

 

Koulutusajankohdat

Basic 1: 3.-4.4.2025 (to-pe)
Torstai klo 12.00 – 18.00
Perjantai klo 9.00 – 17.00

 

Basic 2: 5.- 6.4.2025 (la-su)
Lauantai klo 9.00 – 16.00
Sunnuntai klo 9.00 – 16.00

 

Koulutuspaikka

Moinsalmentie 1042, 57230 Savonlinna, Tanhuvaaran Urheiluopisto

 

Hinnat

Basic 1 ja 2-moduuli yhdistettynä 480€ (sis. alv. 24%). Nämä kurssit erikseen käytynä maksavat 720€.

Basic 1-moduulin hinta 360€ (sis. alv. 24%). HUOM! Voit osallistua myös pelkästään tähän osioon!

Hinta sisältää koulutusmateriaalit ja koulutuksessa käytettävät neulat.

 

Ilmoittautuminen koulutukseen:


Koulutukseen ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 24.3.2025 mennessä osoitteeseen ismo.palmamaki@mehilainen.fi

 

Majoitustiedustelut ja varaukset:

myynti@tanhuvaara.fi
044 715 0400

 

Kouluttaja

Ismo Palmamäki, urheilufysioterapeutti, OMT
Lisätietoja koulutuksesta voi tiedustella osoitteesta: ismo.palmamaki@mehilainen.fi