Tietoa opiskelusta Tanhuvaarassa

Tanhuvaaran Urheiluopisto täytti 100 vuotta vuonna 2017. Liikuntaopisto perustettiin Viipurinlahden rannalle ja nimeksi valittiin Tanhuvaara symbolisoiden monipuolista liikuntaa ja opistoa ympäröivää jylhää luontoa. Tanhuvaara siirtyi nykyiselle paikalleen Savonlinnaan 50-luvulla. Tanhuvaaran Urheiluopistolla on järjestetty liikunnanohjauksen perustutkintoa (LPT) vuodesta 1994 alkaen, jolloin LPT1 aloitti opintonsa. Nykyään Tanhuvaara Sport Resort pitää sisällään liikunnan ja hyvinvoinnin koulutusta sekä kurssitoimintaa lapsista senioreihin. Tanhuvaarassa usein kuullaan puhuttavan Tanhuvaaran Me-hengestä sillä Tanhuvaara on tullut vuosien mittaan tunnetuksi hyvistä sekä huomaavaisista käytöstavoista. Asiakaspalautteista saamme usein lukea, kuinka hienosti opiskelijamme tervehtivät, käyttäytyvät ja kohtaavat eri-ikäisiä asiakkaita.

Opiskelijoilla on Tanhuvaarassa käytössä kaikki liikuntapaikat sekä liikuntavälineet aina kun tilat ja välineet ovat vapaana. Sport Span kylpylästä voi esimeriksi nauttia yhteisten pelien jälkeen veloituksetta. Täten voidaankin sanoa, että Tanhuvaaran treenaamismahdollisuudet ovat ensiluokkaiset. Opiskelijoille kuuluu veloitukseton majoitus Kaartilan kahden hengen huoneissa opiskelupäivinä. Opiskelupäivinä opiskelijat saavat aamiaisen, lounaan ja päivällisen ravintola Espilässä. Opetusta järjestetään pääsääntöisesti klo 8-16. Koulu alkaa maanantaisin klo 12 ja päättyy perjantaisin klo 12. Järjestyssäännöt tukevat opiskelijan terveyttä sekä turvallisuutta opiskelussa.

Tanhuvaaran Urheiluopiston pedagoginen strategia pohjautuu koko Tanhuvaaran organisaation strategialle. Strategia on luotu yhteistoiminnallisesti koko henkilöstön kanssa. Tanhuvaaran pedagogisen strategian kulmakivet ovat opiskelijakeskeisyys, opetuksen uudistumiskyky sekä tuloksellisuus. Tuloksellisuus opinnoissa pitää sisällään koulutuksen vetovoimaisuuden, alhaisen opintojen keskeytymisluvun, korkean valmistumisprosentin sekä opiskelijatyytyväisyyden. Koulutuksen suunnittelua kehitetään ottamaan huomioon työelämästä nousevat tarpeet ja liikunta-alan vaatimukset systemaattisella tiedonkeruulla. Koulutuksen ydinprosesseja arvioidaan ja toimintaa kehitetään arvioinnin tulosten perusteella. Toiminnan arvioiminen sekä toimintatapojen uudistaminen ovat systemaattista laadunhallintatyötä. Painopisteinä laadunhallintatyössä on toimivat prosessit, asiakaskeskeisyys sekä työelämälähtöisyys. Laadunhallintaprosessissa keskiössä on asiakastyytyväisyys.