Uutiset

Aleksi Lepälle 300 metrin vakiokiväärin maailmanmestaruus!

12.09.18Aleksi Leppä voitti Suomen toisen kultamitalin Etelä-Korean Changwonissa järjestettävissä ampumaurheilun MM-kilpailuissa, kun hän oli ykkönen miesten 300m vakiokiväärissä. ”Mieletön setti”, Leppä sanoi.

Etelä-Korean Changwonissa järjestettävissä Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) 52. MM-kilpailuissa oli keskiviikkona kolmanneksi viimeinen kilpailupäivä. Kolme suomalaista kilpaili kahdessa lajissa eli miesten 300m vakiokiväärissä ja miesten 25m isopistoolissa.

 

– Ihan uskomatonta! Käteni tärisevät vieläkin, Leppä sanoi, kun kisan päättymisestä oli kulunut jo jonkin aikaa.

– En kuvitellut pärjääväni näin hyvin. Yllätyin itsekin siitä, miten hyvin kilpailu meni. Tiedostin toki, että se meni hyvin, ja kun kilpailu päättyi, olin tyytyväinen tulokseeni. Mutta että noin paljon parempi kuin muut, Leppä hämmästeli neljän pisteen voittomarginaaliaan.

– On tämä vaan upea juttu, mieletön setti!

Tämä oli jo Lepän kuudes laji Changwonin MM-kilpailuissa. Yksi on vielä jäljellä perjantaina.

– Tänään kaikki toimi taktisesti hyvin. Ammuin rauhallisesti sopivaa tuulta odottaen. Positiivista oli myös se, että makuu kulki hyvin. Olen siihen tosi tyytyväinen. Arvioimme eilisen perusteella, että tuuli tyyntyy puoli kahdentoista aikaan. Näin tapahtuikin, ja pääsin ampumaan pystyn rauhalliseen keliin, Leppä kertasi kilpailuaan.

Leppä täytti 24 vuotta syyskuun 2. päivänä. Hän on haminalainen mutta asuu Helsingin Laajasalossa ja opiskelee Santahaminan Kadettikoulussa. Leppä sijoittui viime vuonna Bakun EM-kisojen 300m kiväärin asentokilpailussa (3×40 ls) viidenneksi ja Gabalan maailmancupin ilmakiväärissä 11:nneksi. Edellisissä ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailuissa eli vuonna 2014 Granadassa Leppä oli poikien 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa seitsemäs.


Ote Suomen Ampumaurheiluliiton tiedotteesta.


https://www.ampumaurheiluliitto.fi/2018/09/12/mm-changwon-aleksi-leppa-voitti-300m-vakiokivaarin-maailmanmestaruuden/